Piątek |
3 luty 2017 r. |
|
08:00-09:00 |
Śniadanie |
|
CZAS |
AUTOR |
REFERAT |
Prowadzący: |
Grzegorz Żurek |
Sesja 4 |
09:00 |
Edward Gacek |
Modyfikacje prac hodowlanych i doświadczalnictwa odmianowego, dla potrzeb zrównoważnonych, niskonakładowych i ekologicznych systemów gospodarowania w rolnictwie |
09:20 |
Anna Fraś |
Pieczywo pszenżytnio-owsiane jako nowy produkt |
09:35 |
Agnieszka Faligowska |
Skutki zróżnicowanej intensywności uprawy w produkcji nasiennej łubinu wąskolistnego |
09:50 |
Alicja Sułek |
Wpływ warunków termiczno-świetlnych na czas trwania faz rozwojowych pszenicy jarej |
10:05 |
Hanna Olszak-Przybyś |
Struktura genetyczna kolekcji odmian chmielu: polskie odmiany na tle zagranicznych |
10:20 |
Kinga Gołębiewska |
Śruta rzepakowa podstawowe, krajowe źródło białka paszowego – możliwe kierunki badań nad poprawą jej jakości |
10:35 |
Stefan Martyniuk |
Czy odmiany pszenicy ozimej uprawianej w systemie ekologicznym różnią się pod względem liczebności mikroorganizmów i aktywności enzymów biorących udział w przemianach fosforu w ryzosferze? |
10:50 |
Danuta Leszczyńska |
Rola owsa i jęczmienia w badaniach ekologicznych |
11:05 |
Dyskusja |
|
11:20 |
Przerwa kawowa |
Kawa, herbata |
Prowadzący: |
Franciszek Klim |
Sesja 5 |
11:50 |
Grażyna Podolska |
Plon i jakość ziarna pszenicy zwyczajnej i orkisz |
12:05 |
Andrzej Najewski |
Możliwości wykorzystania mieszanek zbożowych |
12:20 |
Bogna Zawieja |
Ocena zróżnicowania gatunków kolekcyjnych lędźwianu (Lathyrus L.) pod względem cech mierzalnych |
12:35 |
Dyskusja |
|
PODSUMOWANIE I ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI |
||
12:50 |
Edward Arseniuk |
Podsumowują przewodniczący sesji referatowych |
13:10 |
Obiad |
|



